Voor jullie voeten

Groepsgroottemaximaal 30 leerlingen
Kosten120 euro
Kerndoelen54, 55, 56

Geïnspireerd op de kunst en werkwijze van kunstenaar herman de vries ontdekken leerlingen op een ander manier naar alledaagse dingen om hen heen te kijken.

Tijdens een workshop worden leerlingen uitgedaagd om de schoonheid en bijzonderheid in te laten zien van alledaagse zaken waarmee ze omringt worden. Niet alleen in zijn grootse meeslependheid, maar juist in de kleine details. De schoonheid van konijnenkeutels, die door de kunstenaar zichtbaar wordt gemaakt door ze in een raster op kraakhelder wit papier te presenteren. Gevonden stenen of stokjes, die door ze te isoleren van de natuur, als 'readymades' indruk maken. de vries stimuleert om vol aandacht te kijken naar wat er te ervaren valt wanneer je je smartphone naast je neerlegt en inzoomt op dat wat er gewoon is.

herman de vries is een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars. Voor de tentoonstelling 'Voor jullie voeten' in Stedelijk Museum Alkmaar heeft hij samen met 21 basisscholen uit Noord Holland Noord een kunstwerk vervaardigd van 21 aardesamples uit de buurt van deze scholen.

Aansluitend bij thema's als milieu, duurzaamheid, kunst, mindfullness

Meer informatie of reserveren?
Vul het reserveringsformulier onderaan deze pagina in of stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl
Het is ook mogelijk om via de website van bureau CultuurPrimair een reservering te maken.

Velden met een * zijn verplicht

Welk programma wilt u aanvragen?

Gewenste bezoekdatum (in ieder geval 14 dagen van tevoren) *

Klas, jaargang en/of leeftijd groep *
Aantal leerlingen *
Aantal begeleiders*

Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen,
boven de 6 jaar: 1 begeleider op 10 leerlingen

Naam school *
Straatnaam en nummer *
Postcode en plaats *
Naam contactpersoon *
E-mail contactpersoon *
Telefoonnummer *

Betaalwijze:

Kassa/pin
   Factuur
   Cultuurkaart
Speciale opmerkingen (lunch, rolstoel, o.i.d.)